Kannattaa aloittaa aamu ihanalla aamiaisella niin päivästäkin tulee parempi. Minä leivoin aamukahvin kylkeen tälläisen gluteiinittoman ja maidottoman leipäsen: 

ciabatta-normal.jpg

 

Leipäsen taikinan valmistamiseen käytin :

250 g hirssihiutaleita

Sen verran vettä, että taikinasta tulee melko löysä

Oliiviöljyä iso lorautus

Ripaus suolaa

 

Leipäsen koristelin:

Kivettömillä Kalamata-oliiveilla

Tomaattisiivuilla

Tuoreella timjamilla

 

Koristelun jälkeen leipänen oli valmis uuniin 200 asteeseen n. kymmeneksi minuutiksi. 

Uunituoreen leipäsen päälle levitin makua ja kiiltoa vielä oliiviöljyllä.

Helppoa ja nopeaa iloa erityisruokavalioon. Mahdollisuus useisiin erilaisiin variaatiohin esim. lisäämällä sipulia, eri sipuleita, vihreitä- ja / tai mustia oliiveja, herkkusieniä tai eri tuoreyrttejä