Näin keväthuumassa makuuhuonekin sai uuden valoisamman ilmeen, kun vanhemmiltani löytämä retrovalaisin 70- tai 80-luvulta sai kaverikseen Marjatta Metsovaaran suunnittelemat verhot. Marjatta Metsovaara oli 50-luvulla yksi kolmesta suomalaisesta kansainvälisesti tunnetusta ja menestyneestä naistekstiilitaiteilijasta, kaksi muuta olivat Armi Ratia ja Vuokko Nurmesniemi. Nämä Tampellan satiini puuvillaiset Elle-verhot ovat löytyneet myös äitini kaappienkätköistä.

 

metsovaaraverhot-normal.jpg 

 

Ystäväni oli saanut samaiset verhot mummunsa perintönä ja hän oli keksinyt käyttää niitä pöytäliinana. Miksei, hyvältä ne näyttivät pöydän koristeenakin !

 

Tässä kuvassa puolestaan komeilee makuuhuoneeni ihanaihana retrovalaisin. Tämä makuuhuoneen kaksikko on vähän niinkuin "match made in heaven" :D

retrovarjostin-normal.jpg

 

Tämä parivaljakko kuvaa aika sopivasti mun sisustusideologiaani, joka perustuu ekologisuudelle ja kierrätykselle. Aika paljon kotoa löytyy sukulaisten ja ystävien lahjoittamia huonekaluja ja kodin tekstiilejä, jotka kuitenkin sulassa sovussa muodostavat tyylillisen kokonaisuuden. Kotini on sisustukseltaan melko pelkistetty ja en voi mitään muuta inhota sisustuksessa enempää kuin koriste-esineitä. Sanotaan näin, että yksinkertainen on kaunista. Tärkeimmät sisutuselementit minulle ovat persoonalliset valaisimet, sekä kodin astiat, joissa suosin Arabiaa ja Iittalaa. Astiastoista ehdoton suosikkini on Klaus Haapaniemen Iittalalle suunnittelema mustavalkoinen Taika-sarja (2007).