Tämä päivitys tulee hiukan myöhässä, mutta reissu oli kerrassaan niin rentouttava, että siitä arkeen palautuminen on sujunut jokseenkin tahmaisesti...

Meillä on siis 6-vuotias tytär ja poika 5kk. ja vauvan syntymän jälkeen vanhempien yhteinen aika on luonnollisesti ollut vähäistä. Minä vietän elämääni tukka pörröllä ja mukavasti verkkareissa, kun kotoani en juuri kauppaa kauemmaksi ole vauvan syntymän jälkeen poistunut. Mies käy töissä ja välillä ulkoiluttaa ja hoivaa rakasta harrikkaansa. Väsymys arjen aherruksen keskellä on usein niin valtava, että parisuhteen hoitaminen unohtuu ja rakkauden sanojen sijasta kylvetään kiukkuisia puuskahduksia. Ainakin minä syyllistyn niihin valitettavan usein, mutta kukapa äiti ei välillä väsyisi tai kyllästyisi arjen loputtomiin pyykkikasoihin ja ikuiseen ruuanlaittoon. Toivoin mieheltäni yhteistä aikaa ja piankos mieheni järjesti meille yhden yön matkan Tallinnaan, ihan vain meidän kahden pikku pika loma.

Noin kymmenen vuotta sitten en ehkä uskonut koskaan eläväni elämänvaihetta, että käyn turistimatkoilla Tallinnassa...Mutta näin siinä nyt kuitenkin on päässyt käymään ja mietin vain montako kertaa sitä ehtii Tallinnassa käymään ennen eläkeikää:) Hotellimme  Savoy Boutique sijaitsi vanhassa kaupungissa ja oli tunnelmaltaan romanttinen pieni hotelli, juuri sellainen mitä toivoimme. Kylpyhuone oli erittäin hieno ja mieheni siellä innostuikin kylpyvaahdon ja ruusunlehtien keskellä kylpemään, vaaleanpunaisen skumppapullon seurassa tietenkin:DJos on kerran tarkoitus rentoutua niin tehdään se sitten kunnolla ja kaikilla kliseillä maustettuna. Myös sänky sai hennoksi peitteekseen muutaman ruusunterälehden :)

Hotellivuode-normal.jpg


Täytyy sanoa, että minua erityisesti,aina ja kaikkialla, ihastuttaa istahtaa ravintolapöytään ja odottaa, kun ruoka tarjoillaan pöytään kauniisti aseteltuna.Tässä muutama kuva ravintolasta, johon ensimmäisenä eksyimme. 

Broilerikasvis-normal.jpg

Yläpuolella oma annokseni; kasvis-broileri wokki riisillä ja alhaalla mieheni annos;  runsaasti maustettu härän ulkofilepihvi uuniperunalla;

naudansis%C3%A4file-normal.jpg

Ruoka oli oikein maistuvaa, mutta ravintola oli vanhankaupungin turistialueella ja hinta myös sen mukainen.

lasku-normal.jpg

Törmäsimme Tallinnassa mieheni työkaveriin ja hänen vaimoonsa, jotka tunsivat Tallinnaa paremmin ja tiesivät kertoa, että turistialueen ulkopuolella ruoka on huomattavasti halvempaa. Ja totta tämä on todellakin! Heidän seurassaan menimme Irkkubaariin, joka sijoittui turistirysän ulkopuolelle ja itseasiassa ihan hotellimme viereen. Irkkubaarissa neljän hengen seurueemme ruuat ja pullo punaviiniä ruuan kera maksoi suunnilleen saman verran kuin meiltä kahdelta turistialueen ravintolassa! Eli ensikerralla uskaltaudumme ehdottomasti ravintola-tutkimusmatkalle hieman turistialuetta kauemmaksi ja tätä irkkubaaria voin myös lämmöllä suositella!!!Sinne haluan myös ensikerralla uudelleen. Annokset olivat maukkaita ja riittävän kookkaita karkoittamaan nälän:)

Täytyy myöntää, että Tallinnassa tuli hieman myös juhlittua, mutta ei siitä sen enempää;) Reissun parasta antia oli kuitenkin kahdenkeskinen aika mieheni kanssa, hyvä ruoka, ihana Tallinnan vanha kaupunki, romanttinen hotelli ja kasoittain pieniä onnellisia hetkiä. Yhteinen pikku loma toi kaivatun pikku piristyksen parisuhteellemme ja hetken irtioton lapsiperheen arjesta.